Søndag 4. mars blir det endelig søndagsdans igjen i Nordahl Bruns gate 22, etter en liten pause. Det blir noe så spennende som norsk tango/folketango på minikurset i Halli 18:00- 19:30. Etter minikurset skal De Frilynde spille for oss i Storsalen frem til 22:45!

 

Det er Torunn og Arne, som har undervist i norsk tango og gådans i 18 år, som skal holde minikurset. De skriver følgende om norsk tango:

I Norge har vi bevart en eldre form av den argentinske tangoen. Vi underviser norsk tango slik den har utviklet seg etter at den kom til Norge for snart 100 år siden med mange trekk fra norske folkelige danseformer. Det er en utadvendt dans med mye bevegelse og intensitet. Dansen har både rolige og hurtige gåsteg kombinert med byttomfotsteg og et rikt utvalg av turer hvor rotasjon er et sentralt element. Steg og variasjoner fra tangoen kan også brukes til mye annen dansemusikk.

 

I De Frilynde er den yngste 15, mens den eldste er 80. Dette beviser at de har kommet langt på området mangfold. Etter hva vi har hørt skal det være hele 26 medlemmer i spellemannslaget. Det blir med andre ord masse godlyd! De Frilynde er opptatt av lokal folkemusikk, og spiller blant annet mange slåtter etter Christian Mærli fra Enebakk. Når det gjelder sjanger kan vi forvente oss mye runddans, men de kan også slå til med blant annet en Finnskogspols eller to…