På søndag begynner vi med et kurs i springar fra nordre Sunnmøre klokka 18:00 – 19:30 i Halli i Nordahl Bruns gate 22. Til sommeren, nærmere bestemt 10. – 15. juli, er det Nordlek i Falun. Da er springar fra nordre Sunnmøre den norske samdansen, så mange vil ha ekstra nytte av kurset på søndag! Vebjørn Bakken skal instruere, mens Solvor Sundsbø spiller.

 

Etter minikurset vandrer vi som alltid i flokk til Storsalen, hvor Bærum Spelemannslag skal spille opp til dans! Vi avslutter dansekvelden 22:45.

Bærum Spelemannslag (BSL) er en organisasjon for utøvere på hardingfele. Den ble stiftet av Halvard Kvåle i 1993. Laget har et høyt aktivitetsnivå, og god rekruttering av unge utøvere på hardingfele i bærumsregionen. Repertoaret er runddans og bygdedans fra ulike kanter av landet, og det passer jo oss ypperlig!

 

Bærum Spelemannslag øver på Eiksmarka skole hver tirsdag, med egne øvinger for rekrutter, juniorer og voksne. De har medlemmer i alle aldre (7 til 85 år!) fra Bærum, Oslo og omegn. BSL er det eneste hardingfelelaget i Osloområdet, og gir et lavterskeltilbud til folkemusikkinteresserte. Laget har to musikalske ledere. De har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, og lærer lagets medlemmer å spille hardingfele, både spilleteknisk og med nytt repertoar. Musikalsk leder er Johanne Flottorp. Vel møtt!