Søndag er det på tide med søndagsdans i Nordahl Bruns gate 22! Denne gangen blir det minikurs i Folketango 18:00 – 19:30, etterfulgt av svingende toner fra Dølalæte 19:30 – 22:45.

Det er Torunn og Arne, som har undervist i norsk tango og gådans i 18 år, som skal holde minikurset. De skriver følgende om norsk tango:

I Norge har vi bevart en eldre form av den argentinske tangoen. Vi underviser norsk tango slik den har utviklet seg etter at den kom til Norge for snart 100 år siden med mange trekk fra norske folkelige danseformer. Det er en utadvendt dans med mye bevegelse og intensitet. Dansen har både rolige og hurtige gåsteg kombinert med byttomfotsteg og et rikt utvalg av turer hvor rotasjon er et sentralt element. Steg og variasjoner fra tangoen kan også brukes til mye annen dansemusikk. Torunn og Arne passer på å gå gjennom det grunnleggende på hvert minikurs de har, slik at nye kan henge med. Turene de velger, derimot, er forskjellige fra gang til gang, så det er god grunn til å komme for alle!

Dølalæte er en femlo: Hans Sandum (fele), Eilev Øverbø (trekkspill), Terje Rusten (trekkspill), Gro Visdal (kontrabass) og Odd Nesje (gitar). De har røtter i Gudbrandsdalen, og spesialiserer seg på å spille til dans. Det blir nok som alltid mye gammeldans denne søndagen, for det stortrives de med å spille. De spiller faktisk stadig vekk på landsfestivalen i gammeldans, og vi kan gratulere med mange gode plasseringer!