Etter en uutholdelig lang påskeferie fra søndagsdansen er vi i gang igjen! 8. april starter vi med et minikurs med Folketango i Halli 18:00- 19:30. Og så bærer det strake veien til Storsalen, hvor Farande Fant skal lede oss gjennom herlige dansetimer frem til 22:45.

 

Det er Torunn og Arne, som har undervist i norsk tango og gådans i 18 år, som skal holde minikurset. De skriver følgende om norsk tango:

I Norge har vi bevart en eldre form av den argentinske tangoen. Vi underviser norsk tango slik den har utviklet seg etter at den kom til Norge for snart 100 år siden med mange trekk fra norske folkelige danseformer. Det er en utadvendt dans med mye bevegelse og intensitet. Dansen har både rolige og hurtige gåsteg kombinert med byttomfotsteg og et rikt utvalg av turer hvor rotasjon er et sentralt element. Steg og variasjoner fra tangoen kan også brukes til mye annen dansemusikk. Torunn og Arne passer på å gå gjennom det grunnleggende på hvert minikurs de har, slik at nye kan henge med. Turene de velger, derimot, er forskjellige fra gang til gang, så det er god grunn til å komme for alle!

Musikerne i Farande Fant eeeeer (trommesolo):

Fele: Harald Velsand (leder), Benjamin Kehlet, Solvor Sundsbø
Trekkspill: Terje Amundsen, Lars Petter Eliassen
Gitar: Yngve Rekdal
Bass: Anders Fongen

Harald, Terje og Yngve har spilt sammen siden 1985, andre musikere har vekslet. Navnet «Farande Fant» spiller på ulike hjemsted for gruppemedlemmene, som opprinnelig er Gran, Tromsø, Oslo, Voss, Trondheim, Sunndalen og Bærum. Repertoaret er hovedsaklig gammaldans, med en god del Hadelandsmusikk som spesialitet (det er nemlig Harald sin hjemplass). Ellers henter gruppa slåtter fra de fleste tradisjoner, og er kjent for god dansetakt. Flere av medlemmene er faste musikere i leikarringer og dansegrupper, og bandet har et stort repertoar av turdanser. Enten samlet eller hver for seg spiller gruppa også noe bygdedans, som springleik, Finnskogspols og Nordlandspols. I tillegg har gruppa et lite repertoar med swing, tango og standardlåter.