Søndag 5. november blir det som alltid heidundranes dans i Nordahl Bruns gate 22! Vi begynner kvelden med noe så spennende som et minikurs i amerikansk dans fra Appalachian-området i USA i Halli kl. 18:00. Det skal danses «Running Sets», en form for square dance. Det er en sosial dans med enkle steg og morsomme mønster, så alle kan være med. Vi skal også prøve oss litt på clogging (amerikansk stepping). Musikken skal Feleboga stå for, og calling blir fra Alix Cordray. Kom og prøv noe annerledes!

 

Når minikurset er ferdig, 19:30, kommer Farande Fant til å spille for oss i Storsalen, og det skal de gjøre helt til herligheten sørgelig nok avsluttes 22:45.

Musikerne i Farande Fant er:

Fele: Harald Velsand (leder), Benjamin Kehlet, Solvor Sundsbø
Trekkspill: Terje Amundsen, Lars Petter Eliassen
Gitar: Yngve Rekdal
Bass: Anders Fongen

Harald, Terje og Yngve har spilt sammen siden 1985, andre musikere har vekslet. Navnet «Farande Fant» spiller på ulike hjemsted for gruppemedlemmene, som opprinnelig er Gran, Tromsø, Oslo, Voss, Trondheim, Sunndalen og Bærum. Repertoaret er hovedsaklig gammaldans, med en god del Hadelandsmusikk som spesialitet (det er nemlig Harald sin hjemplass). Ellers henter gruppa slåtter fra de fleste tradisjoner, og er kjent for god dansetakt. Flere av medlemmene er faste musikere i leikarringer og dansegrupper, og bandet har et stort repertoar av turdanser. Enten samlet eller hver for seg spiller gruppa også noe bygdedans, som springleik, Finnskogspols og Nordlandspols. I tillegg har gruppa et lite repertoar med swing, tango og standardlåter.