Lastar Hendingar

← Attende til Hendingar

januar 2020

Grunnkurs gammeldans

22. januar kl. 18:0019:30
kr300

På dette grunnkurset lærer du reinlender, vals og polka pluss noen turdanser der gammeldansmusikk brukes. Kurset går over fire onsdager 15.1, 22.1. 29.1 og 5.2. 2020. Kom alene eller  sammen med andre. Både barn, ungdom og litt voksne er det plass for. Våre kurs er tilpasset alle aldersgrupper. Dyktig instruktør og flere musikere spiller. Påmelding/ info 91523192. Også påmelding ved frammøte.

Finn ut meir »

februar 2020

Nybegynnerkurs i folkedans

12. februar kl. 18:0019:30
|Gjentakande Hending (Sjå alle)

An event every week that begins at 18:00 on onsdag, repeating until 4. mars 2020

kr 300

Norsk folkedans omfatter mange forskjellige typer. Det er bygdedans, gammeldans, turdans, sangdans. På dette kurset vil vi repetere runddanser (vals, reinlender og polka), gå videre med variasjoner innenfor gammeldansen, men også starte med masurka. Turdanser der en bruker runddansmusikk vil det bli. Noen enkle pardanser også innenfor stildans/ balldans kommer bl. a. mignon.

Finn ut meir »

april 2020

Per Bolstad i ord og tonar med Håvard Svendsruds ensemble – Storsalen

15. april kl. 19:0022:00

Per Bolstad i ord og toner med Håvard Svendsruds ensemble
Leikarringen Symra inviterer til kulturkveld i Nordahl Bruns gate i Oslo

Den 15. april 2020 inviterer leikarringen Symra i Oslo til en kulturkveld med innhold og tema «Per Bolstad i ord og toner». Arrangementet finner sted i Bygdelagssamskipnadens lokaler i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo. Kulturkvelden er en del av 60-års jubileet for Symra, som i 1960 ble stiftet av bygdelagene Sunnmøringen, Romsdalslaget og Nordmørslaget.

Per Bolstad (1875-1967) fra Ålesund er med sine 600 «danser i gammel stil» blant de mest produktive komponister i Norgeshistorien. Hans musikk var vært brukt uavbrutt siden slutten av 1800-tallet, og Bolstad er en folkekjær komponist med musikk som har overlevd alle musikalske motebølger. Slåtter som «Fagre Stryn», «Aften på Erdal» og «Sommerkveld på Videsæter» er blant de mest kjente og populære fra Bolstads rikholdige produksjon.

Trekkspilleren Håvard Svendsrud fra Modum, har sammen med sitt ensemble vært svært aktiv med formidlingen av Per Bolstads musikk de siste årene. Konsertkåseriet «Per Bolstad i ord og toner», har vært fremført på små og store scener over hele landet, og dette har fenget en stor interesse. Ensemblet består i tillegg til Svendsrud av Arvid Engegård og Mari Lerseth (fiolin), Bente Midtsveen (trekkspill), Rolf Erik Syversen (gitar) og Svein Haugen (bass).

Etter konserten med Håvard Svendsruds ensemble vil det bli en kaffepause, før det blir en avdeling med dans til musikk av Per Bolstads komposisjoner. Deretter blir det sangdanser, før kvelden avsluttes med turdans ved Symras egne spelemenn Solvor Sundsbø og Terje Amundsen. Arrangementet gjennomføres med økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd.

Finn ut meir »
+ Eksporter hendingar