Lastar Hendingar

« All Events

AVLYST Per Bolstad i ord og tonar med Håvard Svendsruds ensemble – Storsalen

15. april kl. 19:0022:00

- kr150

AVLYST pga Koronasituasjonen

Vi håper at programmet og kvelden kan avvikles onsdag 26. august

Per Bolstad i ord og toner med Håvard Svendsruds ensemble
Leikarringen Symra inviterer til kulturkveld i Nordahl Bruns gate i Oslo

Den 15. april 2020 inviterer leikarringen Symra i Oslo til en kulturkveld med innhold og tema «Per Bolstad i ord og toner».  Arrangementet finner sted i Bygdelagssamskipnadens lokaler i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo. Kulturkvelden er en del av 60-års jubileet for Symra, som i 1960 ble stiftet av bygdelagene Sunnmøringen, Romsdalslaget og Nordmørslaget.

Per Bolstad (1875-1967) fra Ålesund er med sine 600 «danser i gammel stil» blant de mest produktive komponister i Norgeshistorien. Hans musikk var vært brukt uavbrutt siden slutten av 1800-tallet, og Bolstad er en folkekjær komponist med musikk som har overlevd alle musikalske motebølger. Slåtter som «Fagre Stryn», «Aften på Erdal» og «Sommerkveld på Videsæter» er blant de mest kjente og populære fra Bolstads rikholdige produksjon.

Trekkspilleren Håvard Svendsrud fra Modum, har sammen med sitt ensemble vært svært aktiv med formidlingen av Per Bolstads musikk de siste årene. Konsertkåseriet «Per Bolstad i ord og toner», har vært fremført på små og store scener over hele landet, og dette har fenget en stor interesse. Ensemblet består i tillegg til Svendsrud av Arvid Engegård og Mari Lerseth (fiolin), Bente Midtsveen (trekkspill), Rolf Erik Syversen (gitar) og Svein Haugen (bass).

Etter konserten med Håvard Svendsruds ensemble vil det bli en kaffepause, før det blir en avdeling med dans til musikk av Per Bolstads komposisjoner. Deretter blir det sangdanser, før kvelden avsluttes med turdans ved Symras egne spelemenn Solvor Sundsbø og Terje Amundsen. Arrangementet gjennomføres med økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd.

Pressefoto Håvard Svendsruds ensemble: Kjell Opsal, Norildavisa
Bilde Per Bolstad: Utlånt av Sunnmørsposten
Trykk på lekkja for plakat: Reklamekort Storsalen 15april

Detaljar:

Dato
15. april
Tid:
19:00 – 22:00
Billettpris:
kr150
Kategoriar:
, , , , ,
Nettstad:
www.symra.org

Detaljar:

Dato
15. april
Tid:
19:00 – 22:00
Billettpris:
kr150
Kategoriar:
, , , , ,
Nettstad:
www.symra.org